Raiers

Raiers (12-15 anys)

És el procés psicosocial de transició entre el món infantil i l’adult, alhora preparatori per a l’estatus adult i recapitulatori de la infància. La seva durada pot ser major menor en funció de la societat i la cultura. A casa nostra aquest espai de temps cada cop és més ampli, té una durada superior.

La joventut s’allarga per les dificultats d’entrada al món laboral, per l’ampliació del període de formació…; determina algunes de les més significatives característiques socials dels joves. Es tracta d’un procés de construcció de futur, de valors, de la identitat, la sexualitat, el grup…

L’adolescència evoluciona de bracet amb el procés fisiològic de la pubertat, durant el qual es produeixen tots els canvis físics i sexuals que fan arribar el cos a adult. Canvis que tenen una gran importància en el desenvolupament psicològic. La característica principal que la defineix és, amb un acord important entre els diferents corrents teòrics, la formació de la pròpia identitat, base central del període i procés adolescent.

Proposem als raiers

  • Valorar l’esforç independentment del resultat material o immediat.
  • Poder treballar a més llarg termini.
  • Esforçar-se per iniciativa pròpia.
  • Entendre l’esforç com una vessant de l’autocontrol.
  • Respectar i cuidar la seva persona, tant físicament com mentalment.

1795604_10205117262159481_1299558044999869877_n

Anuncios