Què són les unitats? I què fa cada unitat?

Al cau, els infants i joves s’organitzen en grups d’edat anomenats unitats. Cadascuna realitza diferents activitats amb uns objectius concrets, que responen a les necessitats específiques dels nois i noies. Les unitats o etapes educatives són:

Follets (6-9 anys).

És l’edat de la màxima il·lusió per la descoberta, pel joc i pel somni. Els infants surten per primer cop de casa i comencen a descobrir als altres. Així aprenen a viure en col·lectivitat i a ésser alhora persones més autònomes. Molts hàbits que adquireixen en aquesta etapa seran per a tota la vida. 

Llops (9-12 anys).

Les nenes i nens aprenen a conviure i a treballar en equip. Comencen a tenir els seus propis valors.

Raiers (12-15 anys).

Els nois i les noies desenvolupen el caràcter i enriqueixen la seva personalitat.

Pioners (15-17 anys).

És el temps decisiu per als ideals, per a les preguntes i les ambicions. Noies i nois esdevenen els veritables protagonistes de la vida de la unitat.

I després…

El clan (17 anys en endavant) és un grup de joves amb finalitat formativa; treballen amb força autogestió, tot duent a terme un projecte propi. Ser cap, el gran repte (18 en endavant) . Ser cap és fer viure a infants i joves els valors de l’escoltisme laic del nostre país. Joves educadors i educadores assumeixen una important responsabilitat, amb la qual viuen moments inoblidables i s’enriqueixen com a persona constantment.

Anuncios